Stressmamman

Lite ointressant läsning om mitt liv. Vad som händer och inte händer. Lämna kommentarer, dem glädjer mig.

Föräldraskapets svåra delar

Publicerad 2016-07-03 12:34:28 i Småbarnsliv,

Jag gick o la mig 9.30. Kunde inte hålla ögonen öppna. Bad E väcka mig kl 11. Inte trodde jag att han skulle skicka upp Celine då....inspringandes....skrikandes "DAGSÅÅÅ VAKNAAAA"........mitt i min djupsömn. Vaknade upp och visste knappt vad jag hette. Jag vet om att man alltid mår sämre när man lägger sig på dagen, men lär mig aldrig.

Tänkte att vi ska hitta på något idag. Gröna lund, tekniska, skansen. Ja någonting för att slippa denna prestationsångest jag har på mig själv. För barnens skull, för barnens skull. Men. Är det verkligen så? Att man känner ångest och panik över sina oplanerade dagar för Barnens skull?? Eller är det tanken på att "alla andra gör..."? Jag tror inte Celine eller Niro mår dåligt över att vi inte är på gröna lund med 9000 andra just nu. Det är ju inte ens fint väder. Men denna ångest man man sätter på sig själv är inte att leka med. Satt till och med och kollade sista minuten resor igår. Alla andra reser ju bort, då MÅSTE vi också det. Kom på mig själv att vi inte alls Måste någonting. Blev erbjudna att följa med till Kolmården idag. Tackade nej av etiska skäl. Kände dåligt samvete för barnens skull. Men, det är väl bra att dem lär sig att Vi inte kommer besöka djurparker? Att dem lär sig att djur inte ska leva i fångenskap för våran nöjes skull. Visst måste jag tänka så? Varför tvivlar jag ibland på mitt föräldraskap? Känner alla så? Lever alla efter vad andra gör? Så mycket tankar. Så mycket ångest.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2016-07-03 13:42:20

Jag förstår dig! Det är nog tyvärr ganska ofrånkomligt att jämföra sig med andra familjer och föräldrar. Men enligt min erfarenhet är "vad barnen gillar" och "vad som ger status" inte alltid samma sak. Det bästa är såklart om man kan se till just sin egen familj och vad som är bäst för den, inte vad alla andra pysslar med. Men det är svårt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela