Stressmamman

Lite ointressant läsning om mitt liv. Vad som händer och inte händer. Lämna kommentarer, dem glädjer mig.

herregud

Publicerad 2016-09-02 07:52:00 i

Imorse hade Celine fantastiskt humör. Först vaknade hon kl 5.30, var mysig och ville gosa i soffan och titta på barnkanalen. Hon låg kvar där en stund när jag sminkade mig och E fixade Niro. Jag valde kläder åt henne och klädde på henne för smidighetens skull ("när jag får barn ska jag inte klä på dem när dem kan det själva! fattar inte att föräldrar inte har tålamod! låt barnen göra själva och lära sig...HATAR föräldrar som ska göra ALLT åt barnen" sa jag en gång i tiden. Well, håll käften lilla barnfria Neg, vafan vet du egentligen!) i alla fall, so far, so good.

Så jag gick iväg för att fortsätta mitt smink när hon plötsligt börjar skrikgråta. Sån där gråt där orden inte kommer fram. Panik Panik. Vad är det som händer? Har hon ont?? Blev hon stucken??

VAD ÄR DET CELIIINEE?? VAR HAR DU OOOONT, ÄLKLING?!?!

"ja....jaaa. JAAG *grååååt* vi...vi .....vill *skrik* ....*ännu mera gråt*..."

Men vad är det älskling?? Du vill vad??

" jaaaag vill haaaaa kläääänning *GRÅÅÅÅÅT* "

Alltså. En sommarklänning ville hon ha. Endast. Efter mycket kompromiss och små osynliga strokeattacker valde hon i alla fall en hel "outfit" som inkluderade en rosa t-shirt med nalle, en marinblå prickig sommarklänning på det, ett par ljusrosa byxor (som tydligen blev hennes "favolitbyxol" just idag) från tvättkorgen och två par olika hello kitty strumpor. Håret skulle vara morgonrufsigt, dvs kaos.

(alla ni som kör med "dagens outfit"-bilder på era barn varje morgon innan dagis....Släng er i väggen)

Men. Hon slutade i alla fall att hyperventilera, jag överlevde mina stroke och lämningen gick bra (under förutsättning att hon fick ta med sig sin barbiebok in på avdelningen). Jag viskade på engelska till pedagogen "she had a bad morning" och hon ba "jahaa men då förstår jag". Antingen syftade hon på att det förklarar Celine outfit eller min outfit. Jag vet inte ens vad jag slängde på mig, vare sig i klädväg eller sminkväg.

Nu är jag i alla fall på jobbet sedan 1 timme tillbaka, har hunnit brygga kaffe och fatta lite beslut. Snart börjar dagen med massa roliga möten. Och ikväll ska vi ha fredagsmus har Celine bestämt med popcorn, klubba, kinderägg och godis.

tack och hej!
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela