Stressmamman

Lite ointressant läsning om mitt liv. Vad som händer och inte händer. Lämna kommentarer, dem glädjer mig.

Vad hände?

Publicerad 2016-08-07 21:19:14 i Jobb, Småbarnsliv, ViktVäktarna,

Ursäkta mig, men var fan tog min semester vägen? Känns ju som igår då jag tog "farväl" av mitt kontor, och imorgon ska jag tillbaka dit. Söndagsångest upphöjt till 1000. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor, men jag älskar ledigheten mer.

Så, från och med imorgon återgår vi till vardagen. Förhoppningsvis infinner sig dem icke existerande sömn- och matrutinerna igen. Jag ser fram emot det. Rutinerna. Jag ser inte fram emot tidiga morgnar, regn, alla barnens ytterkläder, dagislämning, dagishämtning osv. Vill nästa gråta av tanken för att vara ärlig.

Ångesten inför att återgå till jobbet har inte mycket med jobbet att göra, utan med alla obesvarade mail, alla klienter som sökt mig, arga klienter, missnöjda klienter osv. När den listan är avklarad kommer det vara roligt igen.

Nu annat. Kolla så söt Niro är i sina nya glasögon. Min lilla professor. Han älskar sill. Han älskar fina ostar. Han somnar till Mozart och Bethoven. Han har glasögon. Han vaknar kl 6. Han är min egna lilla lillgubbe. En livsnjutare, en finsmakare.

Själv har jag färgat håret, svart, för att matcha min själ. Höhö. Nej men seriöst....jag gillar svart.

Och denna toker. Hon har blivit sjukt trotsig. Hon lyssnar noga när man säger åt henne, men sen skiter hon i vad man sagt. Det är nästan mer provocerande än att hon inte skulle lyssna.

Här har hon med sig alla sina väskor när vi skulle till Ica för att köpa lördagsgodis. "Alla är fina mamma!" Inga konstigheter.

Och min träning? Den går framåt. Tränar 2 ggr/vecka som bestämt. Min pt klagar på att jag inte är "pepp" och "energisk" över att vara på gymmet. well, det är för att det är FETT TRÅKIGT! Jag HATAR att träna! Men sista gången låtsades jag vara peppad. Hon skrattade för hon förstod min ironi. Imorgon måste jag ringa henne och boka veckans pass.

Mitt dilemma är följande: antingen bokar jag pass INNAN jobbet, dvs kl 6.30 och får då ha gymmet för mig själv. Men då måste jag upp innan varenda mänsklig varelse.

Eller så får jag boka tid EFTER jobbet, runt 17.30-18, men då måste jag träna med hela Sveriges träningselit. Och min pt har en tendens att vilja stå MITT I CENTRUM. Mitt i smeten, mitt i Sats! Där står jag och tränar. Otränade lilla skitjag, omringad av Gunde Svan-människor.

Jag tror jag svarade på mig egen fråga. Det får nog bli innan jobbet.

Såhär pepp är jag inför varje pass.

Ok. Nu har barnen somnat. Jag måste ner och äta min räksmörgås och njuta av mina sista minuter av ledighet! Gaaah!

Förresten, vi firade 5 år (!!) som gifta, och det genom att gå till samma italienska restaurang som vi var på på våran första date för 7 år sedan! Mysigt.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-08-07 21:42:04

Så härligt. Det låter som att du haft en bra ledighet. Trots att vi inte har setts :). Lycka till på jobbet. Vi ses nästa vecka... Förresten det var nån idiot från Sats som ringde. Tack för hälsningen;) Mitt svar var att jag skulle köra över dig. Haha. Du o jag på gymmet. Go girl. Puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela