Ego

What's in it for me? Lyssnar på en ljudbok om retorik, och författaren säger att lyssnare oftast har ett egoistiskt tänk och lyssnar mer aktivt om de får ut något utav mötet/föreläsningen/samtalet osv. Ingår det i människans natur att vara egoistisk? Alla känner vi personer som är lite mer själviska än andra, eller?

Jag gillar inte dolda agendor, och speciellt inte i vänskap och nära relationer. E har lärt mig att man alltid ska vara ärlig, orädd och kommunicera, säga vad man tycker och tänker. Att försöka klä in en självisk gärning i fina ord och låtsasomtanke är bara fult spel. Jag gillar inte sånt. Och ibland...bara ibland, kan man välja bort den där "what's in it for me" och faktiskt glädjas åt någon annan. Bara ett tips. Jag tror att man kommer längre med det, långsiktigt.

Nog om det. Nu har pappa åkt, barnen sover, jag har duschat och jag sitter här i soffan med målet att läsa lite. Nog för att jag är en målmedveten person, men det lär nog inte läsas någonting här och nu. Jag är trött i både kropp och knopp.

Min pt hörde förresten av sig, undrade vart jag tagit vägen (ja jag har glömt meddela henne om min paus). Pausen är tydligen borta, för jag bokade in ett pass på fredag kl 6.30. Även om det tar emot, är nog dessa pengar mina mest välspenderade pengar. Cecilia är så peppande och motiverande och min kropp har nog aldrig mått såhär bra tidigare. Värt varenda krona, varenda tidiga morgon, varenda muskelvärk.

Nu ska jag blunda en stund här i soffan och njuta av tystnaden (och tvättmaskinens ljud).

God natt

Celine och hennes WilmaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: