Vattentjuvar

Energitjuvar det första du träffar på morgonen. Hur kan man slippa falla i fällan av att låta dem tjuva energi från en? Det är som att du har en kanna vatten varje dag, och det första som händer på morgonen är att en vattentjuv kommer och dricker upp halva din kanna, utan lov eller utan respekt. Hur är det då tänkt att man ska klara av resten av dagen. Det är klart att man vill dela med sig av sitt vatten, men man vill själv välja, både person och mängd.

Den mest provocerande typen av energitjuvar är dem som efter sin stöld är lättade och glada. Som om dem lägger över alla sina bekymmer för dig att bära. Det är den lite narcissistiska typen, den som utan dåligt samvete dricker ditt vatten.

Det finns dem som beklagar sig för dig samtidigt som dem tjuvar ”men oh, här sitter jag och dricker ditt vatten. Du kanske behöver allt för dig själv idag? *fortsätter dricka*”

Och så finns det den ärliga men kaxiga ”oh va skönt att jag fick dricka ditt vatten! Höll på att törsta ihjäl! Lycka till med den lilla droppen som jag lämnade kvar! *Kaxig blinkning*”

Oavsett vilken typ av tjuv man möter, kvartstår det faktum att ditt vatten blir stulet. Det vatten som finns kvar kanske räcker halvvägs under dagen (under förutsättning att du inte stöter på fler vattentjuvar under dagen) och när du sedan kommer hem efter en lång arbetsdag är din kanna tom. Vad händer då? Beroende på hur törstig du är, kanske du själv blir en vattentjuv på kvällen. Du kanske snattar lite vatten från din partner eller dina barn?

Om inte den där tjuven hade fått ta ditt vatten imorse, då hade du kommit hem med lite vatten kvar i din bägare. Och kvällen hade sett lite annorlunda ut, lite bättre, lite mysigare.

Men det finns ett litet kryphål. Man kan fylla på sin kanna under dagen. Men det krävs lite övning om man inte redan behärskar tekniken. Tekniken är både lätt och svår, lite beroende på hur man är som person. Men, när det kommer en tjuv till dig och du ser att hen precis ska sträcka sig mot din kanna, säg då ” oh nej, tyvärr. Idag behöver jag all vatten för mig själv”. That’s it! Det är tekniken. Bara säga Nej. Du behöver inte ens förklara varför du behöver ditt vatten. Tjuven borde fatta det själv. Att vi alla behöver vatten. Och för varje Nej du säger till en vattentjuv fylls din bägare på med några droppar.

Ta vara på ditt vatten och dela med dig med dem som delar med dig!

 

Bildresultat för energitjuvKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: